PROJECTEN

Projecten en samenwerkingsverbanden met taikogroepen en andere Japanse artiesten.

It's Art werkt samen met deze artiesten om in contact te komen met de roots van de Japanse traditionele muziek in het algemeen en van het taiko in het bijzonder. Dankzij deze contacten en projecten kan zij zichzelf evalueren en blijven vernieuwen zonder daarbij de kwaliteit en diepgang van de aloude taikotraditie uit het oog te verliezen.TaikoKanou

Heiwa Daiko, 'de drums van de vrede', is een project van TaikoKanou. TaikoKanou werd opgericht door Fabien Kanou, Frankrijks taiko pionier. Fabien verwerkt invloeden van zijn Senegalees-Mauretaanse achtergrond in het taiko, hetgeen interessante combinaties oplevert.

Er zijn zoveel parallellen tussen TaikoKanou en Tátake!-Taiko - de manier van omgaan met taiko, doelstellingen en visie naar de toekomst toe, het respect voor de mensen rondom ons - dat een samenwerking niet kon uitblijven.

Tátake!-Taiko werkt mee aan de prachtige show Heiwa Daiko die vanaf 2010 in Frankrijk zal touren. Kijk op de Kalender voor meer informatie.

Fabien Kanou (links) op ons Natsu Matsu Matsuri Zomerfeest 2009Maidaiko Aska Gumi

Tátake!-Taiko was te gast bij deze professionele taikogroep tijdens de zomer van 2009, hierover leest u meer op deze pagina.

Aska Gumi is één van de grote professionele groepen van Japan, en herbergt een pleiade aan artistiek en muzikaal talent. Asuka Daigoro san, de leider van Aska Gumi, is een virtuoos traditioneel danser die ook enorm bedreven is in het taiko spelen zelf.

De jongere groepsleden van Aska Gumi bespelen naast de taiko ook nog andere blaas- en snaarinstrumenten, ze zijn zeer veelzijdig en technisch sterk op veel vlakken.

De achtergrond van Aska Gumi en Tátake!-Taiko mag dan helemaal verschillen, door de overeenkomsten in denk- en werkwijze is het fijn communiceren en samenwerken.Tátake!-Taiko en Aska Gumi in hun dojo in Nara

Oto-Za

Tátake!-Taiko was te gast bij deze professionele taikogroep tijdens de zomer van 2009, hierover leest u meer op deze pagina.

Oto-Za is nog weinig bekend in Europa, maar heeft dankzij taikopioniers als Iyori Tadaaki san heel wat expertise en innovatief talent in huis.

De samenwerking tussen Tátake!-Taiko en Oto-Za loopt op velerlei vlakken, van de traditionele kijk op taiko over drumtechniek tot het uitwisselen van taiko ervaringen.

Tátake!-Taiko en Oto-Za op Koya-San

Keisho Ohno

Tátake!-Taiko organiseerde op 15 februari 2009 een uniek concert voor de Shamisen virtuoos Keisho Ohno in Brussel, en stond zelf in voor het voorprogramma. Hierover leest u meer op deze pagina.

Dit geslaagde project legde de basis voor een hechte samenwerking in België en in Japan, met als eerste resultaat het optreden van Tátake!-Taiko op het Kyoko in Kumano Taikofestival.

Tátake!-Taiko bespreekt momenteel nieuwe projecten met Keisho Ohno, hou dus zeker de Kalender in de gaten.

Keisho Ohno en groepsleden in Brussel


Dadadadan Tenko

Tátake!-Taiko organiseerde in 2008 twee concerten in België voor de zeer dynamische taiko groep Dadadadan-Tenko. Zowel het concert op 4 april in Bozar, Brussel, als het concert op 5 april in Het Depot in Leuven waren een schot in de roos.

Met dank aan Flanders Center en de Belgian Japan Association voor het leggen van de contacten en de geleverde ondersteuning

Tátake!-Taiko bezocht daarna Dadadadan-Tenko in hun thuisbasis Osaka, waar de vriendschapsbanden verstevigd werden.

Dadadadan-Tenko groepsleden en mentor Isaya Mondori in Kortenberg

 

It's Art bvba verzorgt al uw Japanse evenementen, workshops, incentives, op een hoog kwaltitatieve manier. Tátake Belgie, Vlaanderen Belgische Vlaamse Taiko. Taiko Belgie, Taiko Vlaanderen, Taiko Benelux, Taiko Europa, Taiko Europe, Taiko Belgium, Taiko Flanders. Japans drummen, Japanese drumming, wadaiko, japanse percussie, taiko, shimedaiko, odaiko, kodo, japan, japanese arts, japanse kunsten, taďko, percussion japonaise, arts japonais, japanese style,